Bij ons is iedereen welkom voor een steuntje in de rug richting werk | vrijwilligersorganisatie | onafhankelijk | ANBI | sinds 2015

Verhaal uit de praktijk: Pieter | vormgever

We maken een serie met mooie praktijkvoorbeelden van 5 jaar Werkbank. In deze blog: Pieter | vormgever

Pieter vormgever

(tekst geschreven door bezoeker)

Na een moeilijke periode waarin ik arbeidsongeschiktheid raakte, had ik moeite om werk te vinden. Werkgevers waren terughoudend en ik had weinig zelfvertrouwen.
Van verschillende mensen hoorde ik over Werkbank Drechtsteden, maar ik kreeg de indruk dat die zich richt op een specifiek soort werk. Toen ik uiteindelijk kennis maakte, merkte ik dat Werkbank juist erg veelzijdig is. De medewerkers investeren veel tijd en aandacht om te ontdekken wat bij iemand past en wat nodig is om weer aan de slag te kunnen.
Ik mocht eerst een jaarverslag voor de Werkbank vormgeven, wat in een behoorlijke oplage is gedrukt en verspreid. Dit was een opstap naar een gesprek bij een creatief collectief waarmee Werkbank voor mij contact heeft gelegd.
Uiteindelijk heb ik me als zelfstandige aangesloten bij dit collectief. Sinds twee jaar maak ik digitale producten zoals websites. Mijn klanten heb ik leren kennen via mijn collega's daar en het worden er telkens meer.
Werkbank heeft me geholpen om deze stap te zetten en weer vertrouwen te krijgen dat ik iets kan. Dat is een winst die verder gaat dan betaald worden voor werk.