Bij ons is iedereen welkom voor een steuntje in de rug richting werk | vrijwilligersorganisatie | onafhankelijk | ANBI | sinds 2015

Verslag workshop “solliciteren doe je zo”

Afgelopen donderdag hadden we in het werkcafé Dordrecht de workshop “solliciteren doe je zo” en kon je een nieuwe profielfoto laten maken door een fotograaf. Er kwamen oude én nieuwe bezoekers. Degenen die nog nog geen goede foto hadden, hebben er één laten maken en we hebben nog iemand geholpen met een motivatiebrief voor haar droombaan. 

De workshop werd gegeven door Olympia uitzendbureau en was ontzettend leuk en leerzaam. Uiteindelijk gingen de bezoekers met de gegeven informatie zelf aan de slag om een pitch te maken. Dat voelde voor een aantal bezoekers eerst wat onwennig, ze wisten niet zo goed wat ze nu wilden zeggen, waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden of toe te voegen hebben. Omdat iedereen met elkaar in gesprek ging, dingen gevraagd werden, hardop werden uitgesproken en conclusies werden getrokken, had iedereen toch meer dan genoeg op papier voor een pitch.

Wat een mooi proces om mee te maken, de energie was super en mensen gingen echt gemotiveerd en met iets waardevols de deur uit.